Inspirowana przepisem Jamiego O. Przepyszna!
Przygotować bulion warzywny. Kalafiora (pół głowki) i jednego ziemniaka ugotować i odsączyć. Gdy warzywa zmiękną, zalać bulionem (można też dodać marchewkę z bulionu), dodać startego cheddara i łyżeczkę ostrej musztardy. Zmiksować.
Bardzo lubię kalafiorową z cheddarem jeszcze nie jadłam a musi być to swietne połączenia :)
OdpowiedzUsuńMniam. Brzmi przepysznie.
OdpowiedzUsuńCzyli prezent już został no powiedzmy skonsumowany ;) Akarolog dostał też przy jedenj okazji (żeby mój bezmięsny tryb przełamać w swojim żywieniu, nie moim ;)
OdpowiedzUsuńja nie przełamuję swojego, chociaż jak patrzę na niektóre zdjęcia, to miałabym ochotę:) ale wegetariańskich rzeczy też jest sporo, dopiero z wegańskimi jest problem;) ale ta zupa bez sera też pewnie byłaby ok... choć nie aż tak ok;)
OdpowiedzUsuńzupa z ziemniaczano-porowa jest koszer :) jak miałam zajęcia do 20tej w piątki to w zimne lutowe dnio Grzesiek mi robił :)
OdpowiedzUsuń