czwartek, 16 czerwca 2011

Pieczone warzywa z rozmarynem

Dobre produkty nie potrzebują dużego nakładu pracy ani czasu. Nie ma nic lepszego niż młode warzywa z bazarku, czasem na parze z sosem jogurtowym albo masłem, czasem podsmażone dosłownie chwilkę na odrobinie oliwy, czasem surowe. A czasem, jak dzisiaj, pieczone.

Młode buraki, młoda marchewka i młode ziemniaki, pieczone z oliwą ze szczyptą soli i mnóstwem rozmarynu.

3 komentarze:

  1. uwielbiam warzywa z rozmarynem, zwlaszcza swiezym. ostatnio sama hoduje. przepis bardzo obiadowo-apetyczny! brawo ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie jak dla mnie nic więcej do szczęścia nie potrzeba:)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo apetyczne i dzięki rozmarynowi pewnie super aromat :)

    OdpowiedzUsuń