wtorek, 14 czerwca 2011

Zupa kalafiorowa z serem i musztardą


Inspirowana przepisem Jamiego O. Przepyszna!
Przygotować bulion warzywny. Kalafiora (pół głowki) i jednego ziemniaka ugotować i odsączyć. Gdy warzywa zmiękną, zalać bulionem (można też dodać marchewkę z bulionu), dodać startego cheddara i łyżeczkę ostrej musztardy. Zmiksować.

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię kalafiorową z cheddarem jeszcze nie jadłam a musi być to swietne połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli prezent już został no powiedzmy skonsumowany ;) Akarolog dostał też przy jedenj okazji (żeby mój bezmięsny tryb przełamać w swojim żywieniu, nie moim ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja nie przełamuję swojego, chociaż jak patrzę na niektóre zdjęcia, to miałabym ochotę:) ale wegetariańskich rzeczy też jest sporo, dopiero z wegańskimi jest problem;) ale ta zupa bez sera też pewnie byłaby ok... choć nie aż tak ok;)

    OdpowiedzUsuń
  4. zupa z ziemniaczano-porowa jest koszer :) jak miałam zajęcia do 20tej w piątki to w zimne lutowe dnio Grzesiek mi robił :)

    OdpowiedzUsuń