niedziela, 1 maja 2011

Spaghetti pesto di prezzemolo

Czyli pietruszkowe:)
Pęczek pietruszki, pół małego ząbka czosnku, 2 łyżki parmezanu, 2-3 łyżki podprażonego słonecznika/dyni (u mnie pół na pół), oliwa.

Podane z sałatą z pomidorem i mozzarellą marynowaną w oliwie z papryczką, czosnkiem i bazylią.
Przepis dołączam do akcji, która zdecydowanie mi pasuje;)

7 komentarzy:

  1. Pesto pietruszkowe! Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zwykłe, ale pyszne. Uwielbiam makaron :D

    OdpowiedzUsuń
  3. To, co najprostsze jest zazwyczaj najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. prostota jest genialna w smaku! a pesto pietruszkowe jest tego przykładem, dodać tylko makaron i pyszności gotowe :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pietruszkowego nie jadłam. Musi być przepyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  6. To prawda, pyszne było. Dzięki:)

    OdpowiedzUsuń