środa, 11 maja 2011

Ziemniaczane gratin


Ziemniaki w plasterkach podgotowane w mleku i śmietance (pół na pół mniej więcej) z dodatkiem czosnku, tymianku, soli i pieprzu. Wrzucone do żaroodpornego naczynia, wymieszane z koperkiem i zapieczone pod parmezanem. Podałam z leciutką sałatką z wiosennych warzyw (sałata, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek i takie tam:))

4 komentarze:

  1. takie ziemniackzi to musza smakowac pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetycznie przyrumienione - chętnie skusiłabym się na takie ziemniaczki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe! Uwielbiam z dużą ilością czosnku!

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybko i smacznie! Lubię takie dania http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

    OdpowiedzUsuń