wtorek, 23 listopada 2010

Wyzwanie dla Kafki

Kafka na Oboźnej to ulubione miejsce... chyba wszystkich. Nad niezliczonymi w Warszawie miejscami "z kawą i książką" góruje naprawdę niezłym jedzeniem. Moim ulubionym daniem kafkowym są już od dawna penne z łososiem. Moja domowa wersja nie jest identyczna (dodałam groszek i rucolę, odjęłam trochę tłuszczu), ale równie smaczna.
Składniki: penne pełnoziarniste, śmietanka 12%, wędzony łosoś, brokuły, groszek, kilka liści rucoli, ząbek czosnku, parmezan, pieprz.
Penne gotuję al dente, brokuły i groszek blanszuję. Śmietankę podgrzewam w garnuszku z ząbkiem czosnku, wrzucam do niej makaron i warzywa, przyprawiam. Na koniec dodaję poszarpane kawałki łososia. Na talerzu posypuję parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz