Improwizowana zupa z mnóstwa letnich warzyw, z dodatkiem kurek, makaronu razowego i koperku.
Na oliwie podsmażyłam cebulę, dodałam kurki i pokrojone warzywa: fasolę "mamut", kalafiora, żółtą cukinię. Zalałam ugotowanym dzień wcześniej bulionem warzywno - grzybowym i ugotowałam warzywa (na półtwardo). Dorzuciłam (niezbyt dużo) pełnoziarnistego makaronu tagliatelle i gotowałam jeszcze chwilę. Przyprawiłam suszonym tymiankiem, oregano i lubczykiem, zabieliłam śmietaną i dodałam dużo świeżego koperku.
Dziwne, ale nigdy nie jadłam kurek, choć grzyby bardzo lubię. Pyszna musi być ta zupka :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie, są bardzo smaczne:) I łatwe w obsłudze - nawet podsmażone przez chwilę i posypane koperkiem albo natką smakują super.
OdpowiedzUsuń